Het bloed van Angel redde hond Zyra

Het bloed van Angel redde hond Zyra
Het bloed van Angel redde hond Zyra © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Bloeddonor

TERNEUZEN - Vogel vindt eigenlijk dat alle honden, indien ze gezond zijn, bloeddonor moet worden. "Een hond is een levend wezen, waar je van houdt. En dan is het fijn wanneer ze ziek zijn en bloed nodig hebben, dat ze hierdoor gered kunnen worden. 

Gevolgen

Volgens haar ondervindt Angel ook geen nadelige gevolgen van het doneren van bloed. Ze vindt het alleen niet zo leuk om bij een dierenarts te zijn. Maar ze is altijd heel rustig tijdens het geven van bloed en ook achteraf heeft ze er geen last van. "En als beloning krijgt ze een lekkere worst, wat wil je nog meer?"
Donorhonden 2

Transfusie

Zyra had kanker en heeft twee keer een bloedtransfusie ondergaan. Haar baasje Jessica Koster is ontzettend blij met donorhond Angel. "Als Zyra geen bloed had gekregen was ze zeer zeker nu dood geweest". Koster ondersteunt de actie dan ook van harte. "Kijk, je kan niemand dwingen, maar het zou toch fantastisch zijn als er zoveel mogelijk hondenbezitters met hun hond donor worden. Koster zou er zelf ook voor kiezen, maar Zyra is te oud om donorhond te worden. 
© Omroep Zeeland