Van Poelje per direct weg bij VC Vlissingen

© OZ

Maat vol

VLISSINGEN - Van Poelje gaf tijdens de winterstop al aan dat hij eind van dit seizoen zou stoppen. Maar vanavond was voor hem de maat al vol. "Er zijn allerlei randzaken die de motivatie van de spelers omlaag brengt. Ik wil professioneel werken en dat kan zo niet."
Puntenaftrek
Als voorbeeld noemt hij de puntenaftrek die de club eerder deze maand kreeg. Spelers zouden het arbitrale trio in de wedstrijd tegen UDI'19 vorig jaar met de dood hebben bedreigd. Na een opgelegde boete ging de club in beroep, wat uitmondde in een nog zwaardere straf, namelijk vier winstpunten aftrek. Volgens Van Poelje was het beter geweest als de club niet in beroep ging. "Een boete is vervelend, maar puntenaftrek raakt direct onze sportieve presentaties."
ITEM Van Poelje over vertrek bij VC Vlissingen

Ferry Alfons

In een persbericht zegt het bestuur dat Van Poelje na de verloren wedstrijd dit weekend de passie bij de spelersgroep mist en die niet meer kan opwekken. Het bestuur zegt die keuze te respecteren. De trainingen worden vanaf vanavond geleid door assistent trainer Ferry Alfons.
ITEM Reinierse VC Vlissingen
Baronie
Van Poelje heeft al een nieuwe club. Volgend seizoen staat hij langs de lijn bij Baronie in Breda die in de hoofdklasse speelt. Ruud Pennings neemt volgend seizoen het stokje over van Van Poelje over. Pennings was ook vorig seizoen trainer van VC Vlissingen en werd begin dit seizoen ontslagen bij Hoek.