'Chris was meer dan een vierde van Bløf'

'Chris was meer dan een vierde van Bløf'
'Chris was meer dan een vierde van Bløf' © oz
OOST-SOUBURG - Beluister hier het complete gesprek

Vriend, huisgenoot, drummer

Paskal Jakobsen was samen met de toenmalig manager van de band, Frank van der Meijden, te gast. Met interviewer Pim van den Berge haalden ze herinneringen op aan Chris. "Mijn beste vriend, huisgenoot en drummer" zoals Paskal Jakobsen zegt.
In gesprek met Blof
In gesprek met Blof © oz

Bindende factor

Jakobsen en Van der Meijden zijn het erover eens dat Chris meer was dan één vierde deel van de band. Zijn karakter en zijn humor maakten dat hij een leidende rol had binnen de groep. "Hij was een bindende factor voor de band" zegt Van der Meijden, die vertelde dat hij in Götte een bondgenoot zag.

Droom

Al vrij snel na de dag van het fatale ongeluk besloten de overgebleven Bløf-leden om door te gaan met de groep, en dus op zoek te gaan naar een nieuwe drummer. "Het was meer dan dat je alleen in shock raakt en het verlies moet verwerken" vertelt Paskal Jakobsen. "Je eigen droom staat ook op de tocht. We hadden de behoefte om naar elkaar uit te spreken. Dit verhaal is nog niet klaar."

Onsmakelijk

Paskal Jakobsen onthult dat nog voor de begrafenis van Chris er al drummers waren die zich aanboden als de nieuwe man. "Onsmakelijk" is daar volgens hem en Van der Meijden de term voor.

— BLØF (@blof)
">