Twee jaar cel voor overrijden Terneuzenaar

Twee jaar cel voor overrijden Terneuzenaar
Twee jaar cel voor overrijden Terneuzenaar © OZ
vonnis overrijden

Parkeerplaats

TERNEUZEN - Het slachtoffer, een 48-jarige man, had zelf ook veel gedronken, hij lag op de parkeerplaats van winkelcentrum Zuidpolder toen hij werd overreden. Dat gebeurde in mei 2013. In eerste instantie was niet bekend wie verantwoordelijk was voor de aanrijding.

Auto-onderdelen

Uit camerabeelden bleek dat het ging om de bestuurder van een zwarte Ford Focus. Ook waren er plastic auto-onderdelen, waaronder de beschermkap van de radiator, bij het lichaam gevonden. 

Tips

Na een oproep van de politie kwamen er tientallen tips binnen. Ruim anderhalve dag na het ongeluk meldde de eigenaar van de auto zich op het politiebureau. Hij werd een dag later aangehouden.
Politieonderzoek na dodelijk ongeluk Terneuzen
Politieonderzoek na dodelijk ongeluk Terneuzen © OZ

Bloed

Uit forensisch onderzoek bleek dat het lichaam van het slachtoffer ruim zeven meter was meegesleurd. De auto van de Terneuzenaar miste de beschermkap en er zat bloed van het slachtoffer aan de onderzijde. Hij verklaarde dat hij was weggereden bij een café in zijn woonplaats, maar dat hij niets had gemerkt van het overrijden van het slachtoffer. Volgens getuigen had hij die avond tussen de zes en tien biertjes op.

Roekeloos

De rechtbank in Middelburg vindt de verklaring van de man dat hij niets merkte van de aanrijding ongeloofwaardig en omschrijft zijn beslissing om te gaan rijden ondanks zijn alcoholgebruik als 'roekeloos'. Naast de celstraf heeft hij ook een rijverbod van vijf jaar gekregen.