'Ik ben blij met mijn eigen voordeur'

'Ik ben blij met mijn eigen voordeur'
'Ik ben blij met mijn eigen voordeur' © OZ
Sluyskreek

'Lekker rustig'

HULST - Stephen van Eeden woont sinds twee maanden in De Sluys Kreek. Hij is blij met zijn eigen appartement: "Hier heb ik mijn eigen plekje. Het is veel rustiger.'' Net als de andere bewoners van de appartementen doet hij veel meer zelf dan voorheen, zoals wassen, koken en schoonmaken.
Gemeenschappelijke ruimteElk appartement van De Sluys Kreek heeft een woonkamer anex keuken, een slaapkamer, een badkamer en een berging. De bewoners krijgen ondersteuning als dat nodig is. Er is op de begane grond een gemeenschappelijke ruimte, waar bewoners kunnen eten en koffiedrinken, mochten ze dat willen. De Sluys Kreek ligt op loopafstand van de dagbesteding.

Woonstichting

Het is een woonzorgvoorziening van Woonstichting Hulst. Gehandicaptenorganisatie Tragel Zorg huurt de appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Sluyskreek quote

Zelfstandigheid stimuleren

Tragel Zorg ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. De Sluys Kreek is een voorbeeld van de nieuwe visie van Tragel Zorg op wonen. De insteek is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen leven en eigen keuzes kunnen maken. Ook de Amberboom in Terneuzen is een woonzorgvoorziening waar gehandicapten in eigen appartementen wonen. Er zijn plannen om in Sas van Gent een nieuw wooncomplex te realiseren.
ITEM Sluyskreek