Politie Zeeland lost minder misdrijven op

Politie Zeeland lost minder misdrijven op
Politie Zeeland lost minder misdrijven op © Omroep Zeeland
Politie (archief)
Politie (archief) © OZ

Oplichting

MIDDELBURG - Het slechtere cijfer wordt onder meer veroorzaakt door de plotselinge, zeer sterke stijging van het aantal gevallen van internetoplichting in Zeeland. Net als in de rest van Nederland heeft  de ingebruikname van het landelijke Meldpunt Internetoplichting tot gevolg dat er veel meer aangiftes zijn. Het oplossen van al die honderden extra meldingen heeft in 2015 daarmee in geen gelijke tred gehouden.

Goes

Toch kunnen de Zeeuwen tevreden zijn over de politie als je de oplossingspercentages vergelijkt met die in rest van Nederland. In de meeste Zeeuwse gemeenten levert het recherchewerk meer succes op dan landelijk, met Goes, 36,5 procent opgehelderd, als beste gemeente. Maar Tholen blijft met 17,9 procent opgehelderd onder het landelijke gemiddelde.

Minder misdrijven opgelost

Inbraken

Bij het oplossen van inbraken boekt de politie sterk wisselende successen. In Terneuzen is het aantal opgeloste inbraken in één jaar tijd van 16,9 naar 20,3 procent in 2015 gestegen. Dat is het beste cijfer van Zeeland en veel beter ook dan het landelijke cijfer: 12,1 procent van de onderzoeken naar inbraken en diefstallen in Nederland leidt naar een dader. In de gemeente Tholen ligt dat anders. Daar is het oplossingspercentage gezakt van 11,3 naar 6,8.