Zeeland wordt wakker: Chris Götte, misdaad en mijnenveger

Zeeland wordt wakker: Chris Götte, misdaad en mijnenveger
Zeeland wordt wakker: Chris Götte, misdaad en mijnenveger © OZ
© oz

Chris Götte

OOST-SOUBURG - Het is vandaag precies 15 jaar geleden dat Bløf-drummer, Chris Götte, om het leven kwam bij een motorongeluk. Zijn dood veroorzaakte een schok in Zeeland en daarbuiten.
Politie (archief)
Politie (archief) © OZ

Misdaad

De Zeeuwse politie heeft in 2015 in verhouding tot het aantal misdrijven minder zaken opgehelderd. Het oplossingspercentage blijft in alle Zeeuwse gemeenten onder dat van 2014.
Wouter van Acker schreef een van de winnende verhalen voor de Boekenweek schrijfwedstrijd
Wouter van Acker schreef een van de winnende verhalen voor de Boekenweek schrijfwedstrijd © Omroep Zeeland

Schrijftalent

De 27-jarige Wouter van Acker uit Axel heeft met het korte verhaal 'Zonder kleren' de landelijke Boekenweek schrijfwedstrijd gewonnen. Zijn verhaal is samen met vier andere korte verhalen uitgekozen. Op een landelijke radiozender leest acteur Jeroen Krabbé vandaag zijn verhaal voor.
Winnaar schrijfwedstrijd
© OZ

Dokje

In het Dokje van Perry komt vanaf augustus een voormalige mijnenveger te liggen. De Mercuur fungeerde tot voor kort als museumschip in Scheveningen. Daar is geen plek meer, dus komt het schip naar Vlissingen. De Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen ontfermt zich erover.

Weer

Het kwik loopt vandaag op tot 9 á 11 graden. Hierbij schijnt de zon volop. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Vanavond blijft het vervolgens helder. Maar vannacht draait de wind naar noord tot noordwest.