Flyeren voor een ja- of nee-stem

Flyeren voor een ja- of nee-stem
Flyeren voor een ja- of nee-stem © OZ
Referendum Terneuzen
TERNEUZEN - Tegen
Het Burgercomité probeert de 6000 euro aan kosten door middel van crowdfunding in te zamelen. Het comité is tegen het verdrag vanwege de corruptie en de hoge inflatie in de Oekraïne. Zij vrezen dat het verdrag een opstapje is naar verdere integratie in de Europese Unie. 
Voorstanders
D66 Zeeland voert campagne voor een ja-stem en deelt flyers uit op straat. D66 is voor het verdrag dat de Europese Unie met Oekraïne heeft afgesproken. D66 benadrukt het belang van betere handelsafspraken met Oekraïne. 
Ton Veraart, D66 en Robbie Harinck, Burgercomité
Ton Veraart, D66 en Robbie Harinck, Burgercomité © OZ
ITEM Referendum 2

Poetin

Het verdrag is volgens D66 voor de Oekraïne een kans om minder afhankelijk te worden van het Rusland van Poetin. Het Burgercomité ziet het verdrag als een provocatie naar Rusland: "Met het verdrag worden we meegetrokken in een verder conflict met Rusland", staat op de flyer. Ton Veraart van D66: "Als we Oekraïne in de invloedsfeer van Rusland brengen, dan hebben we in plaats van Oekraïne Poetin aan onze buitengrenzen."

219 stembureaus

In Zeeland zijn voor het referendum 219 stembureaus open. Dat zijn zestig minder dan gebruikelijk. Op woensdag 6 april zijn de stembureaus geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. Meer info op rijksoverheid.nl.