Buitenlandse bedrijven dol op Zeeland

Buitenlandse bedrijven dol op Zeeland
Buitenlandse bedrijven dol op Zeeland © OZ
In 2014 startte de Indonesische palmolieproducent met de bouw van een fabriek in Terneuzen
In 2014 startte de Indonesische palmolieproducent met de bouw van een fabriek in Terneuzen © OZ

Toename

OOST-SOUBURG - Sinds 2007 begeleidt ontwikkelingsmaatschappij Impuls Zeeland bedrijven bij een investering in Zeeland. Van die bedrijven kwam tot nu toe veertig procent uit het buitenland en het aantal buitenlandse bedrijven neemt toe ten opzichte van het aantal binnenlandse. De helft van de buitenlandse bedrijven komt of uit Azië of uit België. 

Warm maken

Volgens Dick ten Voorde, directeur Impuls Zeeland, valt die toename onder andere te danken aan het feit dat Impuls zich richt op buitenlandse bedrijven. Zo gaan medewerkers van Invest in Zeeland, onderdeel van Impuls, regelmatig naar Azië om bedrijven warm te maken voor onze provincie. Het grote aantal Belgische bedrijven komt volgens hem vooral door de ligging van Zeeland. Vlaanderen is druk en vol en in Zeeland is er op ruimte genoeg. 
Buitenlandse baas instart 1
Overige landen
Naast vooral Belgische en Aziatische bedrijven, vestigen zich bedrijven in Zeeland vanuit alle hoeken van de wereld. Zo noemt Impuls ook de volgende landen: Zuid-Korea, Verenigde Staten, Verenigde Arabische Emiraten, Spanje, Rusland, Duitsland, Noorwegen, Maleisië, Luxemburg, Libanon en Iran.