Belgisch brood gebakken in Zeeland

Marc de Meyere in zijn productielocatie in Hulst
Marc de Meyere in zijn productielocatie in Hulst © OZ
HULST - Fiscaal
Volgens de bakker zijn er vooral fiscaal voordelen om als Belgisch bedrijf naar Zeeland te verhuizen. "We waren daar eerst niet van op de hoogte en vooral op zoek naar een nieuwe locatie. Het is hier fiscaal gezien beter voor ons. Het is een totaal ander systeem dan in België, dat is nogal technisch om uit te leggen, maar we merken het."
Nachtwerk
Het broodbakken gebeurt grotendeels 's nachts en alleen al daarom is het interessant voor de Belg om dat in Nederland te doen. Volgens de Meyere is de vergoeding die 's nachts aan personeel betaald moet worden in Nederland lager. 
Buitenlandse baas instart 2
Zeeuwse markt
Marc de Meyere heeft niet alleen zijn bedrijf verhuisd maar is zelf ook in Hulst komen wonen en dat bevalt hem goed. In Antwerpen heeft hij nog wel zijn bakkerswinkel, maar als het om verkoop gaat wil hij zich ook meer op de Zeeuwse markt gaan richten. Zo staat hij nu al met een broodkraam op de markt in Hulst.