FoodDelta Zeeland moet Zeeuws product nog beter op de kaart zetten

FoodDelta Zeeland moet Zeeuws product nog beter op de kaart zetten
FoodDelta Zeeland moet Zeeuws product nog beter op de kaart zetten © OZ
© OZ

Beleid

KAMPERLAND - Gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van Economische Zaken vindt de fusie en plannen van het nieuwe cluster goed aansluiten bij het beleid van de provincie Zeeland. "De foodsector vertegenwoordigt ruim 15 procent van de werkgelegenheid in de Zeeuwse economie. In het Zeeuwse collegeprogramma 'Krachten Bundelen' staan landbouw en visserij in de top drie van belangrijkste economische sectoren waarop het provinciebestuur gaat inzetten."

Groei

"We hebben hier zowel grote industriële voedselverwerkende bedrijven als kleine producenten van streekproducten. Allebei bieden ze op hun eigen manier toegevoegde waarde aan het Zeeuwse product." De nieuwe stichting wil verdere groei in productie, verwerking, handel en consumptie van foodproducten bevorderen.

Samenwerking

Stichting FoodDelta Zeeland bestaat uit ondernemers uit de agrarische, schaal- en schelpdier, logistieke, voedselverwerkende, retail- en horecasectoren. Intensieve samenwerking met onderwijs en kennisinstellingen en de brancheorganisaties biedt kansen. "Misschien dat leerlingen van de Groene Campus in de toekomst beter in de gaten krijgen waar het product terecht komt," zegt fruitteler Ad Slabbekoorn.