Skunk Anansie op Concert at Sea

Skunk Anansie op Concert at Sea
Skunk Anansie op Concert at Sea © Wikipedia
Skunk Anansie op elfde editie Concert at Sea
Skunk Anansie op elfde editie Concert at Sea © Wikipedia

Wie is Skunk Anansie?

BROUWERSDAM - Skunk Anasie werd in 1994 opgericht en bestaat uit 'Skin' (Deborah Anne Dyer), 'Cass' (Richard Keith Lewis), 'Ace' (Martin Ivor Kent) en Mark Richardson. Het eerste succes behaalde de band met het nummer Little Baby Swastikkka.

Skunk Anansie - Little Baby Swastikka

Doorbraak

Twee jaar later brak de band bij het grote publiek door met de single Weak

Skunk Anasie - Weak

Grootste hit

In 1997 haalt Skunk Anansie de hoogste hitnotering met het nummer Hedonism (Just because you feel good). Het nummer komt op de 6e plaats in de Nederlandse Top 40.

Skunk Anasie - Hedonism

Uit elkaar

In 2001 ging de groep uit elkaar, omdat zangeres Skin zich wilde richten op een solocarrière. Ze heeft twee albums uitgebracht, maar het hitsucces bleef uit. De band kondigt in 2008 aan een verzamelalbum uit te brengen. Een jaar later start de band de eerste officiële tour in negen jaar. In mei 2010 stond de band op Pinkpop.

Skunk Anansie op Pinkpop

Wie komt dit jaar nog meer naar Concert at Sea?

Ook Faithless, Guus Meeuwis, Typhoon, The Common Linnets, Jett Rebel, De Jeugd van Tegenwoordig en Douwe Bob reizen begin juli af naar Brouwersdam. BLØF sluit traditiegetrouw het festival af. Concert at Sea wordt gehouden op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli. Bekijk het volledige programma op de website van Concert at Sea.
Uitverkocht
Wil je dit jaar naar Concert at Sea en heb je nog geen kaarten? Dan zul je vooral op Marktplaats en ZeelandNet Prikbord moeten speuren. De elfde editie, is sneller dan ooit uitverkocht.