RoMi Cage: nieuwe single heeft een boodschap

RoMi Cage: nieuwe single heeft een boodschap
RoMi Cage: nieuwe single heeft een boodschap © OZ

RoMi Cage - Who We Really Are

Verwonderd

OOST-SOUBURG - Het lied is anderhalf jaar geleden ontstaan toen de gruweldaden van IS prominent in het nieuws waren. Romy: "We zaten te kijken en we waren er zo door geraakt, verbaasd en verwonderd. Binnen een paar minuten hadden we de kern van het lied af. Gruwelijke dingen kunnen ons dichter bij elkaar brengen of juist lijnrecht tegenover elkaar plaatsen. 'Time will tell' hoe wij als mensen hierop reageren."
RoMi Cage voor internet

Opnames

RoMi Cage was vorig jaar zes weken in Los Angeles voor de opnames van het album Things We Never Say. De albumpresentatie vond plaats tijdens Film By The Sea. Op dat festival ging ook de documentaire Onderweg in première. Daarin was te zien wat RoMi Cage allemaal gedaan heeft en hoe de muziek tot stand is gekomen.

Inspirerend

Michael: "Het was geen vakantie, maar hard werken in de studio. In principe hadden we de plaat overal kunnen opnemen, maar die omgeving was heel inspirerend. Het voelde heel speciaal om daar te mogen zijn, tussen de gouden platen van The Doors, Fleetwood Mac en ga zo maar door."
RoMi Cage
RoMi Cage

Spanningen

Behalve een muzikaal duo zijn Romy en Michaël ook een stel, en dat levert wel eens spanningen op. Romy: "We zijn niet anders gewend, want we begonnen samen met muziek maken. We hebben wel onze ruzies, soms ook over het werk, dat kan niet anders. Maar gelukkig zitten we vaak op één lijn." 

Vloggen

Met hun 'vlog'-berichten geven Romy en Michaël een inkijkje in hun privéleven. Romy: "We zijn daar in LA mee begonnen, om de sponsors te laten zien wat we daar deden. Door de leuke reacties zijn we daar nu mee doorgegaan."