Zeeland wordt wakker: brandende auto's, fakkel en dode dieren

Zeeland wordt wakker: brandende auto's, fakkel en dode dieren
Zeeland wordt wakker: brandende auto's, fakkel en dode dieren © OZ
Uitgebrande auto's bij Colijnsplaat
Uitgebrande auto's bij Colijnsplaat © politie Facebook

Brandende auto's

OOST-SOUBURG - De drie uitgebrande auto's die zondagochtend bij Colijnsplaat werden gevonden, zijn gestolen van een scheepswerf in Hansweert. Naast de auto's gingen de dieven er ook met twee scheepsschroeven van 1500 kilo per stuk vandoor.
Affakkelen door Dow (archief)
Affakkelen door Dow (archief) © OZ
Fakkel
Dow gaat de komende twee dagen affakkelen. Nu gebeurt dat wel vaker, maar dit keer fakkelt het bedrijf af in Clinge. Dat laat Dow via Facebook weten. Aan de Woestijnestraat in Clinge staat een zogenaamd boosterstation. Bij werkzaamheden aan die stations moet Dow soms op ongebruikelijke locaties affakkelen. 
Sporthal Nassaulaan
Sporthal Nassaulaan © OZ
Skeelerhal
Een primeur voor Zeeland: een skeelerhal. In Middelburg aan de Nassaulaan werd deze afgelopen zaterdag geopend, met een clinic door de succesvolle Middelburgse schaatsbroers Niels en Erwin Mesu. Erwin vindt het een mooi initiatief en denkt dat de hal de Zeeuwse skeelerjeugd verder kan helpen.
BUL huldiging en sporthal_1
Dieren prepareren bij Terra Maris
Dieren prepareren bij Terra Maris © OZ
Dode dieren
Onder meer eksters en schapen werden dit weekend opgezet bij natuurmuseum Terra Maris in Oostkapelle. Preparateurs uit heel Nederland kwamen er samen. Om technieken met elkaar te bespreken en uitleg te geven aan publiek over het prepareren van dode dieren. Want het is een mooie hobby, volgens één van hen.
BUL prepareerweekend terra maris

Weer

Vanochtend is het bewolkt met af en toe regen. Vanmiddag wordt het droog en breekt de zon door. Het wordt 8 tot 10 graden en er waait een zwakke tot matige noordwestelijke wind.
LIVE
Weer, verkeer en nieuws; ook op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!