Zeeland heeft voor het eerst een eigen skeelerhal

Sporthal Nassaulaan
Sporthal Nassaulaan © OZ
MIDDELBURG - Nassaulaan
De hal aan de Nassaulaan zal niet alleen worden gebruikt door skeeleraars. Ook de University College Roosevelt gaat gebruik maken van de sporthal, evenals de Black Sheep Honey Rollers.
Sporthal Nassaulaan
Sporthal Nassaulaan © OZ
Geen schaatsbaan
Els Mesu van schaatsvereniging De Poel lobbyde lang voor een schaatsbaan in Zeeland. Dat is niet gelukt, maar nu staat er dus wel een skeelerhal. ''En nog om de hoek ook. We zijn er al een aantal jaren met een schuin oog naar aan het kijken, en nu is het eindelijk gerealiseerd."
Els-Mesu-over-de-skeelerhal-ZNO160320XE
Ook de enige in Nederland?
In Heerenveen stond tot voor kort ook een skeelerhal, maar die is gesloopt. Op de vraag waar je nu in Nederland nog meer binnen kan skeeleren blijft het angstvallig stil bij de betrokkenen. Volgens de broers Mesu is dit de enige in Nederland.
Impuls voor de skeelersport
De opgeleefde sporthal aan de Nassaulaan moet ook nieuwe jeugdleden aantrekken vindt Els Mesu. 'Laten we hopen dat dit een impuls geeft.'' Haar zoon Erwin Mesu, is in ieder geval jaloers op de jeugd van nu. ''Toen ik zo oud was, had ik niet zo'n baan waar ik op kon skeeleren'', aldus de winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht. 
Sporthal Nassaulaan
Sporthal Nassaulaan © OZ
Niels en Erwin Mesu
Met Niels en Erwin Mesu heeft Zeeland twee prima ambassadeurs in huis om de skeelersport in Zeeland te boosten. Maar zij wonen tegenwoordig wel in het Friese Tjalleweerd en zijn dus bijvoorbeeld niet beschikbaar om de jeugd te coachen. ''We gaan snel kijken bij bijvoorbeeld het CIOS. We zijn namelijk wel op zoek naar meer trainers om ons te begeleiden'', zegt Els Mesu.
Erwin-Mesu-over-sporthal-ZNO160320OB
Nominatie om gesloopt te worden
De sporthal aan de Nassaulaan stond lange tijd op de nominatie om gesloopt te worden. Michel Joosse is voorzitter van een stichting die die hal beheerst. ''Het is de oudste sporthal van de gemeente Middelburg, het zou zonde zijn als die leeg zou staan. Gelukkig wordt hij nu gebruikt.''
Michel-Joosse-over-de-sporthal-ZNO160320RB
Wedstrijden in Middelburg?
Els Mesu hoopt dat er binnenkort misschien zelfs wedstrijden komen in Middelburg. ''De eerste contacten zijn hiervoor al gelegd. In België hebben ze op een vergelijkbare baan al wedstrijden, het zou dus zomaar snel kunnen gebeuren. We hebben de boarding al staan''.

Zo kan het er straks ook in Middelburg uit zien: