Is dit dé toverformule voor onze provincie?

84 miljoen nodig voor Campus Zeeland
84 miljoen nodig voor Campus Zeeland © OZ
MIDDELBURG - Banen en inwoners
Campus Zeeland is een plan dat is opgezet door Zeeuwse overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Nieuwe opleidingen moeten ervoor zorgen dat er honderden nieuwe studenten naar Zeeland komen. Dat zorgt voor werk voor tientallen nieuwe docenten. Door de opleidingen af te stemmen op de behoefte van het bedrijfsleven, wordt Zeeland aantrekkelijk voor nieuwe bedrijven om zich hier te vestigen. Ook dat moet zorgen voor nieuwe banen en nieuwe inwoners.
Toverwoord
Campus Zeeland lijkt het toverwoord te zijn voor de toekomst van Zeeland. Maar het is de vraag of de toverformule ook echt gaat werken. Dit jaar moet duidelijk worden in hoeverre het plan dat met nieuwe opleidingen moet zorgen voor nieuwe bedrijven, nieuwe banen en nieuwe inwoners haalbaar is.
Europa
De hoop van onderwijsgedeputeerde Harry van der Maas is gevestigd op subsidie uit Europa. "Europese subsidies zijn tegenwoordig erg gericht op innovatie in de regio. Daar passen de plannen van Campus Zeeland perfect in." De Zeeuwse lobbyist Milos Labovic, die namens de provincie in Brussel zit, houdt zich ook nadrukkelijk bezig met de plannen voor Campus Zeeland. 
Campus Zeeland 5

Balkenende

Verder verwachten het Zeeuwse bedrijfsleven, de onderwijsinstellingen en de overheden veel van de commissie Balkenende. Die doet onderzoek naar de toekomst van de economie in Zeeland. De verwachting is dat hij daar eind mei mee klaar is. De Zeeuwse politiek hoopt dat de commissie Balkenende vele tientallen miljoenen euro's los kan weken bij het ministerie van Economische Zaken. 
Campus Zeeland 6