Installatiebedrijven hard op zoek naar werknemers

Installatiebedrijven hard op zoek naar werknemers
Installatiebedrijven hard op zoek naar werknemers © Omroep Zeeland
Installateur gezocht 2

ICT

NIEUWDORP - Dat merkt ook directeur Hans Niewenhuijse van het installatiebedrijf ITN Nieuwdorp. Het bedrijf is nu harder dan ooit op zoek naar werknemers. "We hebben heel wat opdrachten waar we goedopgeleide mensen voor nodig hebben. Ze moeten ook nog eens verstand hebben van ICT. Het is niet meer zo dat ze alleen een verwarming moeten aansluiten, het systeem moet vaak ook worden gekoppeld aan een smartphone of tablet."
Voorbereiding
Daarom zoekt het bedrijf niet alleen werknemers die ter plekke aan de slag gaan. "Juist omdat deze klussen veel complexer zijn dan eerst, zoeken we ook mensen die op kantoor het werk goed voorbereiden." Het klinkt als een flink eisenpakket, maar dat valt volgens de directeur wel mee. "Om die reden werken we goed samen met de scholen. De jongeren die hier aan de slag gaan doen een werk- en leeropleiding. We zijn dus vanaf het begin betrokken bij de carrière." 
Aantal vacatures installatiebranche weer in de lift
Aantal vacatures installatiebranche weer in de lift © Omroep Zeeland

Stijging

In de grafiek is goed te zien dat het aantal vacatures weer in de lift naar boven zit. In totaal is het aantal in drie jaar tijd gestegen van 160 naar 270. De groei is vooral te zien bij de zoektocht naar loodgieters- en verwarmingsinstallateurs. In 2013 zochten Zeeuwse bedrijven er nog veertig, in 2015 stonden er 150 vacatures in Zeeland open voor deze mensen. 
Bouwsector
Volgens directeur Niewenhuijse is de stijging het gevolg van het einde van de economische crisis. De aanvragen in de bouwsector druppelen weer binnen en daar profiteert de installatiebranche ook van.