Human Rights Watch: FFA een flinke opsteker (video)

Human Rights Watch: FFA een flinke opsteker (video)
Human Rights Watch: FFA een flinke opsteker (video) © oz
FFA Human Rights Watch
Opsteker
Volgens de Nederlandse directeur Anna Timmerman van Human Rights Watch is de award een flinke opsteker: “Het is een enorme erkenning voor ons. Als je kijkt naar de eerdere laureaten zijn we echt onder de indruk. Het laat zien dat wij serieus genomen worden en dan ons werk op prijs wordt gesteld. Het is een soort stempel van erkenning."  
Levensgevaarlijk
De medewerkers van Human Rights Watch doen hun werk vaak in gevaarlijke situaties. Ze zijn actief in negentig landen en werken vaak in moeilijke omstandigheden. Judith Sunderland komt vaak op plaatsen waar ze onderzoek doet naar omgang met de mensenrechten. Deze periode is ze vooral bezig met de vluchtelingcrisis: "De laatste tijd heb ik regelmatig Griekenland bezocht. Je ziet dan die mensen met bootjes aankomen die je huilend in de armen vallen omdat ze denken gered te zijn. Ik ben ze altijd dankbaar als ze met mij in gesprek willen gaan en hun ervaringen willen vertellen. Het vervelende is dat ik op korte termijn individueel niets voor ze kan doen. Dat zijn heftige ervaringen."
© Human rights Watch
ITEM FFA Human Rights Watch
Wereldwijd
Human Rights Watch is een wereldwijde organisatie met sinds 2010 ook een kantoor in Amsterdam. Ze richt zich op de aanpak van mensenrechtenschendingen. De medewerkers doen onderzoek naar situaties over de hele wereld. Van de leefomstandigheden voor mensen met een beperking in Azië tot de vluchtelingproblematiek in Europa. Human Rights Watch wordt geprezen om het goede onderzoek en de onpartijdige verslaglegging vanuit probleemgebieden.
logo van Human Rights Watch
logo van Human Rights Watch © oz