Beachvolleyballer vier jaar de cel in voor ontucht

Beachvolleyballer vier jaar de cel in voor ontucht
Beachvolleyballer vier jaar de cel in voor ontucht © OZ
De beachvolleybalpartner van Dirk Boehlé uit Hulst moet de cel in voor misbruik 12-jarig meisje
De beachvolleybalpartner van Dirk Boehlé uit Hulst moet de cel in voor misbruik 12-jarig meisje © OZ

Alcohol

OOST-SOUBURG - De nu 21-jarige beachvolleyballer bekende in februari dat hij in 2014 drie keer seks had gehad met het meisje. Destijds was hij zelf negentien en hij wist hij hoe oud het meisje was. Hij gaf haar bovendien alcohol.

Social media

Voor ze elkaar ontmoetten hadden ze veelvuldig contact via social media. Volgens de openbaar aanklager vertrouwde het slachtoffer hem. "Ze geloofde dat hij van haar hield, maar was gezien haar leeftijd niet in staat om toestemming te geven voor de seks.'' In Groot-Brittannië geldt seks met een minderjarig meisje altijd als verkrachting, ook al heeft ze zelf ermee ingestemd.

Banden verbroken

Toen Boehlé via de media hoorde van het misbruik heeft hij meteen alle banden met zijn voormalig beachvolleybalpartner verbroken. Zijn teamgenoot is in januari gearresteerd en uitgeleverd aan Groot-Brittannië. 

Gouden duo

Boehlé speelde sinds de zomer van 2015 samen met de verdachte. Het duo wilde zich plaatsen voor Olympische Spelen in 2020. Voor Boehlé was het op sportief vlak een teleurstelling. "Op het zand waren we een gouden duo. Ik ben ervan overtuigd dat we het ver hadden kunnen schoppen."