Zeeland wordt wakker: Duitse les en informatieborden

Zeeland wordt wakker: Duitse les en informatieborden
Zeeland wordt wakker: Duitse les en informatieborden © OZ
Barbara Burkhardt geeft horecapersoneel Duitse les
Barbara Burkhardt geeft horecapersoneel Duitse les © OZ

Duitse toeristen

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse horeca kan veel meer verdienen aan Duitse toeristen dan nu gebeurt. Dat zegt Barbara Burkhardt uit Breskens. Zij is docent Duits voor horeca en toerisme aan de Zeeuwse Volksuniversiteit. Volgens Burkhardt kunnen ondernemers hun omzet vergroten door hun personeel vaker naar de tafeltjes met Duitsers te sturen.
BUL duitse les
Onthulling informatiebord oesters Yerseke
Onthulling informatiebord oesters Yerseke © OZ

Informatieborden

Bij de oesterputten in Yerseke zijn informatieborden onthuld. Op de borden worden het ontstaan en de geschiedenis van de binnendijkse oesterputten toegelicht. Ook laten de borden zien welke oesters we in Zeeland kennen. Rinus van Stee van de Vereniging Oesterputten hoopt dat de borden nóg meer toeristen naar Yerseke trekken.
BUL informatieborden oesters
Ambulances en brandweerwagens rukten uit naar Kortgene
Ambulances en brandweerwagens rukten uit naar Kortgene © HV Zeeland

Brand

Bij een woningbrand in een jeugdhulpcentrum aan de Galgendijk in Kortgene zijn meerdere personen gewond geraakt en is één verdachte opgepakt. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte het vuur heeft aangestoken.

Weer

Vanochtend komt lokaal mist voor, deze lost in de eerste ochtenduren op. Verder is het droog met veel ruimte voor de zon. Vanmiddag neemt de bewolking toe, maar het blijft droog. De temperatuur loopt op naar 8 tot 11 graden. Er staat een matige noordwestenwind.
​​