Zeeuwse anti-terreur-agenten paraat voor Brussel

Politie
Politie © Omroep Zeeland

Agenten

OOST-SOUBURG - Het zou gaan om agenten die zijn getraind voor dit soort scenario's, ook wel de Bewaakeenheid genoemd. In de regio Zeeland-West-Brabant zijn dat er 48. Ze zijn dinsdagmiddag ingezet om het treinstation in Roosendaal te bewaken, dat is het eerste treinstation in Nederland waar de internationale trein uit België langskomt.

'Code rood'

Volgens de bron wordt nog overlegd met België over of de groep agenten ook daadwerkelijk in Brussel wordt ingezet, maar hebben de agenten wel al 'code rood' gekregen en kunnen ze elk moment opgeroepen worden. Wanneer ze inderdaad ingezet worden, dan gaan ze onder meer belangrijke gebouwen van Brussel bewaken.

'Onjuist'

In een reactie ontkent de politie dit bericht. Zowel het bestaan van de speciaal getrainde agenten als het verhaal dat er agenten paraat staan om uit te rukken naar Brussel is volgens een politiewoordvoerder 'pertinent onjuist'. Wel worden er in Nederland extra veiligheidsmaatregelen genomen. Welke maatregelen dat zijn dat wil de politie omwille van de veiligheid niet bekendmaken.