Zeeuwse stagiair in Brussel ontsnapt aan aanslag op metro

Zeeuwse stagiair in Brussel ontsnapt aan aanslag op metro
Zeeuwse stagiair in Brussel ontsnapt aan aanslag op metro © Michelle Koch Facebook
Michelle Koch uit Zoutelande loopt stage bij het Europees Parlement
Michelle Koch uit Zoutelande loopt stage bij het Europees Parlement © OZ
ITEM Michelle Koch
ZOUTELANDE - 'Heel raar'
Michelle zit met een heel raar gevoel thuis in Zoutelande. "Op het moment dat er daadwerkelijk in Maalbeek een bom ontplofte, had ik normaal gesproken in de metro gezeten op weg naar mijn werk", zegt ze opgelucht. Michelle loopt stage bij het Europees Parlement dat bij het metrostation om de hoek zit. 
´Één grote chaos´
De WhatsApp-groep die zij heeft met haar collega's, staat inmiddels vol berichten. "Het is daar één grote chaos", citeert Michelle haar collega's. Die zijn vol ongeloof. "Ze kunnen de rook ruiken. Iedereen ligt daar op straat. Mensen die iets in de metro hebben opgelopen, worden geholpen op straat. Het is chaos", vat Michelle de berichten samen.
Dreiging
De laatste tijd voelde Michelle de dreiging in Brussel al toenemen. "Daar zijn we eigenlijk al een beetje aan gewend, maar het feit dat het dan toch gebeurt op een plek waar je normaal gesproken zou lopen. Dan komt het heel dichtbij.''
Metrostation Maalbeek (Archief)
Metrostation Maalbeek (Archief) © bsubway.net

'Niet heel erg leuk'

Martijn Klaassen uit Kampenland was ten tijde van de aanslagen op weg naar zijn werk tussen Antwerpen en Brussel. Op de snelweg zag hij alleen maar politie en brandweer rijden. "Niet een heel smakelijk gezicht", verzucht Klaassen. Ondertussen zit hij op werk. Klaassen: "De sfeer is hier redelijk gelaten. Het is helaas niet helemaal nieuw meer. Het is niet heel erg leuk."
Matthijs Klaasse uit Kampenland was ten tijde van de aanslagen op weg naar zijn werk tussen Antwerpe

Zaventem

In de Brusselse hoofdstad vonden vanochtend twee aanslagen plaats. Op de luchthaven Zaventem ontplofte twee bommen. Voor de ontploffingen werden er volgens berichten Arabische leuzen geschreeuwd. Ook meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad dat er geschoten wordt op de Belgische nationale luchthaven.
Metro
Niet lang na de ontploffing op de luchthaven in Zaventem, ontploften er ook bommen in de Brusselse metro. De Brusselse metro is vervolgens gesloten. Bij de aanslag op de metro worden inmiddels dertien doden gemeld.