Vijf verkooppunten van Belgische tolkastjes in Zeeland

Vijf verkooppunten van Belgische tolkastjes in Zeeland
Vijf verkooppunten van Belgische tolkastjes in Zeeland © OZ
Automaat tolkastjes

Automaten

OOST-SOUBURG - De apparatuur die daarvoor nodig is, afgekort OBU genoemd, is op vier plekken in Zeeuws-Vlaanderen af te halen. Ook kunnen de tolkastjes worden opgehaald bij speciale automaten in Rilland.
Vijf plekken in Zeeland waar tolkastjes voor België gehaald kunnen worden
Vijf plekken in Zeeland waar tolkastjes voor België gehaald kunnen worden © Omroep Zeeland

Tolkastjes

Het bedrijf Satellic regelt de uitgifte van apparatuur die registreert wanneer en hoe lang een vrachtwagen op Belgische wegen rijdt. Naast Rilland, zijn tolkastjes te krijgen bij tank- en garagebedrijven bij IJzendijke, Oostburg, Terneuzen en Hulst.  Een gedetailleerd overzicht vindt u op de website van Satellic. Op die website staat ook een instructiefilm over hoe de chauffeurs de kastjes op kunnen halen bij een automaat.
Bekijk de video op YouTube

Tonnen
Vanaf 1 april moeten transporteurs die met hun vrachtwagens over de Belgische wegen rijden kilometerheffing betalen. De kilometerheffing in België gaat sommige Zeeuwse transporteurs naar eigen zeggen veel geld kosten. De kosten zouden in de tonnen lopen. Bovendien zijn de tolkastjes nog niet bij alle bedrijven geleverd. De bedrijven noemen de maatregel een 'ordinaire belastingverhoging'.