Automaat ook voor nachtelijke trek in groenten (video)

Automaat ook voor nachtelijke trek in groenten (video)
Automaat ook voor nachtelijke trek in groenten (video) © Omroep Zeeland
Groenteautomaat

Proef

Uit de automaat kunnen dag en nacht verse groenten worden gehaald. Vorig jaar was de automaat voor het eerst in gebruik, maar het was zo'n succes dat de verkoop dit jaar een vervolg krijgt. Toen was het nog een proef, nu staat het ding daar vast tijdens het oogstseizoen.

Weekend

De verse tomaten, paprika's en aubergines waren al te koop in de naastgelegen kiosk. Maar omdat deze niet in het weekend open is, komt de automaat als geroepen. Jaarlijks oogsten ze bijna vier ton groenten. Het grotendeel is voor de veiling in Venlo, waar de tomaten, paprika's en aubergines worden verkocht.
Direct uit de kas, de au-tomaat in
Direct uit de kas, de au-tomaat in © Omroep Zeeland

Leeg

"Mensen willen vaker weten waar de groenten vandaan komen. De automaat is echt in het leven geroepen om aan die vraag te kunnen voldoen", vertelt bedenker Denny Snel. Het blijkt een succes. Op vrijdagmiddag wordt het apparaat extra goed gevuld met groentes om het weekend door te komen. "Eigenlijk zouden we zondag bij moeten vullen want dan is 'ie leeg."

Aubergines

Nu wordt er per week zo'n duizend kilo groente geoogst in de kassen. In het hoogseizoen kan dit 12.000 kilo per week zijn. Nu zijn er vooral tomaten en paprika's te krijgen, maar het assortiment wordt snel aangevuld met aubergines uit de kas.