Tom uit Breskens moest Brusselse metro door tunnel ontvluchten

Tom uit Breskens moest Brusselse metro door tunnel ontvluchten
BRUSSEL - Tussen stations
Op het moment van de ontploffing zat de trein tussen twee stations in. "Wat natuurlijk niet een heel fijn gevoel is", zegt Meijer met gevoel voor understatement. "We hoorden een enorme knal. Iedereen keek elkaar een beetje aan van 'zou het waar zijn'?" Meijer wist gelijk dat het niet goed was. 
Gaslucht
Toen de trein ongeveer tien minuten stil stond in de tunnel, begonnen de passagiers gas te ruiken. Ook vulde de metro zich langzaam met rook. Dat was het moment dat paniek zich langzaam van de passagiers meester leek te maken. Meijer: "Ik moet eerlijk zeggen dat ik toen ook niet meer op m'n gemak was."
Beeld uit de metrotunnel na de aanslag in Brussel
Beeld uit de metrotunnel na de aanslag in Brussel © Tom Meijer
Teruglopen
Na een half uur stil te hebben gestaan in de tunnel, mochten de passagiers door de tunnel terug lopen naar het vorige station. Toen ze de tunnel hadden verlaten, sloeg de paniek volgens Meijer pas goed toe. "Het enige dat je wil is zo snel mogelijk eruit." Buiten het station was het een chaos van politieauto's, ambulances en militairen.
Vanavond
De Bressiaander is ondertussen veilig thuis. Angst voelt hij op het moment niet. "Maar misschien komt dat vanavond pas als alles bezonken is", sluit Meijer af.