TOP wint zenuwslopend duel met één punt verschil

TOP wint zenuwslopend duel met één punt verschil
TOP wint zenuwslopend duel met één punt verschil © OZ
Beslissingsduel TOP
ARNEMUIDEN - Wedstrijdverloop
Bij rust leek de wedstrijd al beslist. TOP speelde feller en KCC miste kans na kans. Dat leverde een ruststand van 12-5 op. Maar na de rust kostte het TOP Arnemuiden ineens veel meer moeite om te scoren en kwam KCC dichter en dichterbij. In een zenuwslopende ontknoping kwam KCC bijna langszij, maar lukte het de ploeg van Arco Goedkoop ternauwernood om de bezoekers met één punt verschil voor te blijven. 
Aanmoedigingen
Bij het eerdere uitduel in Capelle aan den IJssel verloor de ploeg van Arco Goedkoop nog met 18-25. De tweede wedstrijd was in Arnemuiden en of het door de aanmoedigingen van het thuispubliek kwam of niet, het lukte. Het werd 21-12 voor de korfballers uit Arnemuiden. Ook dit derde en laatste duel vond plaats in de eigen sporthal. 

Finale

Door de winst heeft TOP zich geplaatst voor de finale van de play-offs. Aanstaande zaterdag spelen de korfballers in Papendrecht tegen een oude bekende, DSC uit Eindhoven. In de zaalcompetitie speelden beide al twee keer tegen elkaar. In Eindhoven won TOP met 19-25 en DSC was de sterkste in Arnemuiden, 26-32. De winnaar van het duel van komende zaterdag speelt volgend seizoen op het hoogste niveau van Nederland: de Korfbal League.
Zo zijn de twee teams in de finale gekomen: 
Schema TOP en DSC
Schema TOP en DSC © Omroep Zeeland
Beslissingsduel TOP iv1