Zeeland wordt wakker: scheuren, horeca en bruinvis

Zeeland wordt wakker: scheuren, horeca en bruinvis
Zeeland wordt wakker: scheuren, horeca en bruinvis © OZ
Fietspad - archieffoto
Fietspad - archieffoto © OZ

Scheuren

OOST-SOUBURG - De scheuren in het dak van parkeergarage Theaterplein in Terneuzen worden komende weken weggewerkt. De scheuren zijn veroorzaakt door veel te zwaar materiaal vij de aanleg van het fietspad dat over het dak loopt. Tijdens de werkzaamheden blijft de garage wel open.
© OZ

Horeca Hulst

Horecaondernemers vinden dat de gemeente Hulst op het verkeerde spoor zit met strengere regels. Vooral het plan om te verbieden dat klanten na 3 uur 's nachts nog worden binnengelaten valt verkeerd. Hulst wil die maatregelen nemen na klachten over overlast. Volgens ondernemer Ben Picavet zal het niets oplossen, en de concurrentiepositie van de stad Hulst verzwakken.
BULLETIN Stapavond Hulst
Bruinvis
Bruinvis © OZ

Bruinvis

De bruinvissen in de Oosterschelde zijn niet bepaald honkvast, blijkt uit de voorlopige uitslagen van een onderzoek van stichting Rugvin. Van de 59 individuen in het onderzoek werden er maar zes meerdere malen gezien. 
Weer
De dag begint grijs en met lokaal nog een beetje motregen. Vanmiddag is het overwegend droog en komt misschien ook de zon er even door. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 10 graden.