Horeca zit niet te wachten op strengere regels Hulst

© OZ

Teugels

HULST - Hulst is met de maatregelen gekomen om overlast in het uitgaansgebied te beperken. Na nachtelijke vechtpartijen, vernielingen, drugsoverlast en rumoer op de openbare weg en terrassen willen burgemeester en wethouders de teugels aanhalen. Burgemeester Jan Frans Mulder: "We krijgen klachten van mensen die al 40 jaar in de binnenstad wonen. Dan is er toch wat aan de hand. We willen daarom de terrassen om 3:00 uur sluiten en vanaf dat tijdstip éénrichtingsverkeer toestaan in de café's. Eenmaal buiten kun je niet meer naar binnen." Mulder hoopt met deze maatregelen mensen gespreid naar huis te laten gaan wat overlast doet voorkomen.

Verantwoordelijkheid

De horecaondernemers zien de overlast op straat niet als hun verantwoordelijkheid. Ben Picavet van café Het Raedthuys op de Grote Markt: "Alle overlast die de burgemeester noemt gebeurt op straat en niet in de café's. Hij legt nu het probleem bij ons terwijl de mensen die de overlast veroorzaken niet uit mijn kroeg komen."

Traditie

Horecaondernemers wijzen erop dat in Hulst per traditie geen sluitingstijden bestaan. Volgens hen is dat de enige manier om de concurrentie met België aan te kunnen. Picavet: "Als we een leuke avond hebben gaan we gerust tot 5 uur door en komen er tot die tijd nieuwe mensen binnen. Dat gaat dan dus niet meer door. Ik vrees dat met deze maatregel iedereen midden in de nacht weer in de auto stapt naar Sint Jansteen."

Cameratoezicht

De burgemeester wil ook camera's ophangen in het uitgaansgebied en dat plan valt beter bij de cafébazen. Politiek Hulst spreekt de maatregelen binnenkort.
ITEM Sluitingsuur Hulst