Delta onderzoekt verkoop onderdelen

© OZ

Zakenbank

MIDDELBURG - Dat liet een woordvoerder donderdag persbureau ANP weten na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Zakenbank Morgan Stanley inventariseert hoe groot de belangstelling is voor verschillende divisies van het bedrijf. Het gaat om de leveringstak van energie, het kabelbedrijf en de gascentrale.
Onderzoeken
Volgens woordvoerder Ilona Wielemaker van Delta worden er verschillende mogelijkheden onderzocht. "We kijken naar verschillende toekomstscenario's, dat doen we al sinds duidelijk is dat we Delta moeten opsplitsen. Morgan Stanley is een van de bedrijven die ons daarbij helpt." Wielemaker wil niet ingaan op de vraag welke onderdelen in aanmerking komen voor verkoop. "We zijn hard aan het werk, en het is nu niet aan de orde om daar iets over te zeggen. We hopen in april of mei met meer informatie naar buiten te komen." 

Onder druk

De resultaten van Delta staan de laatste tijd zwaar onder druk door de lage elektriciteitsprijs, waardoor het opwekken van energie minder oplevert. Daarbij komt dat Delta door de overheid wordt gedwongen om zichzelf op te splitsen. Hierdoor gaan mogelijk honderden banen verloren, omdat Delta dan verder moet zonder de zekere inkomsten van het kabelnetwerk.
Bron: ANP/Omroep Zeeland