'Mijn straat lijkt net een racebaan'

Snelheid Goes

Ergenis

GOES - Van Vredegem voert al drie jaar actie tegen te hard rijden in de Van Hogendorplaan in Goes. Vorig jaar zijn de verkeersdrempels in zijn straat verwijderd, tot grote ergernis van Van Vredegem en zijn buurtbewoners. "Ook zijn de twee zebrapaden weggehaald. Ongelooflijk! Ik denk vooral aan de kinderen in de buurt die veilig over moeten kunnen steken. Er zijn hier al genoeg ongelukken gebeurd. Het is wachten op het volgende. "

Verbazing

Wat Van Vredegem nog het meest verbaast is dat honderd meter verderop in de Troelstralaan, het verlengde van de van Hogendorplaan, wel snelheidsbeperkende maatregelen zijn. "Wat een eindje verderop kan, moet hier toch ook kunnen?"
© oz
Gemeente
Van Vredegem heeft al meerdere keren met de gemeente om de tafel gezeten, maar de gemeente blijft volhouden dat er niet te snel gereden wordt. "Uit metingen blijkt dat er geen probleem is. Mensen denken misschien dat er te snel gereden wordt, maar er is een verschil tussen gevoel en werkelijkheid", zegt wethouder Loes Meeuwisse
Schijnveiligheid
Ze geeft aan dat het door Van Vredegem gewenste zebrapad niet noodzakelijk is in de Van Hogendorplaan. Volgens Meeuwisse zorgt dit alleen maar voor een schijnveiligheid. "Een zebrapad alleen is niet genoeg. Dit moet je dan ook goed aangeven en 's avonds uitlichten. Dat is nu niet meer noodzakelijk omdat basisschool De Holtkamp, die vroeger nog aan het begin van de straat was, er niet meer is."