Theater in je huiskamer op bestelling

Theater in je huiskamer op bestelling
Theater in je huiskamer op bestelling © Omroep Zeeland
Bankstel theater

Concept

MIDDELBURG - Het concept is als volgt: twee huiskamers zijn het toneel voor de avond. In elke huiskamer speelt een acteur een monoloog die voor deze avond is geschreven. Het publiek wisselt na het zien van de eerste monoloog van huiskamer en ziet daar de tweede monoloog van de avond. De voorstellingen die het publiek krijgt voorgeschoteld, worden altijd geschreven vanuit een bepaald maatschappelijk thema.
Muzikanten
Elke monoloog wordt ondersteund door muzikanten. Deze keer zijn dat singer-songwriters Marsha de Nooijer uit Middelburg en Solof uit Domburg. Zij hebben speciaal voor deze voorstelling nummers geschreven die tijdens de voorstelling te horen zijn.
Bankstel theater

Initiatief

Het bankstel theater is een initiatief van Corine Haak. Na diverse drama opleidingen te hebben gevolgd, werkte ze jarenlang in de recreatie, waarin ze het acteren verder heeft ontwikkeld. Dat leidde uiteindelijk tot haar eigen bedrijf 'Cinereus'.
© OZ

Succes

De eerste editie was al vrij snel uitverkocht. Daarom is al een tweede editie gepland op vrijdag 4 november 2016. Het is dan de bedoeling dat er dan in vier huiskamers een voorstelling wordt gegeven. De kaartverkoop start later dit jaar.
© OZ
Doel
Het uiteindelijke doel van Haak is om dit concept de komende jaren verder uit te breiden. "Wat zou het mooi zijn als er over een aantal jaar een echt Bankstel theater festival zou plaatsvinden, waarbij er overal in Middelburg voorstellingen worden gegeven in verschillende woonkamers."
© Omroep Zeeland