Liefde voor oldtimers houdt autobedrijf levendig (video)

Liefde voor oldtimers houdt autobedrijf levendig (video)
Liefde voor oldtimers houdt autobedrijf levendig (video) © Omroep Zeeland
Klassieke auto's 1

Oldtimers

HULST - Nu staat er groot 'Classics' op de gevel van de showroom. Want hoewel ze niet van nieuwe auto's houdt, vindt ze oldtimers geweldig. Dus die verkoopt ze nu. "Ik vond het heel moeilijk om onderscheidend te zijn in de regio. Waarom zouden mensen speciaal naar ons komen voor een bepaalde auto als ze die dichterbij huis ook kunnen krijgen? Een oldtimerverkooppunt is schaars in Zeeuws-Vlaanderen. We trekken nu zelfs internationaal klanten."
Tijdens een rally in de Alpen
Tijdens een rally in de Alpen © Minouche den Doelder
Lastige branche
De opa van Minouche den Doelder heeft de garage in de jaren vijftig opgezet. Het was vanzelfsprekend dat z'n kleindochter de zaak overnam. "Ik had er eigenlijk helemaal geen zin in. Niet alleen omdat het een lastige branche is, maar ook omdat ik eigenlijk niet zoveel met auto's heb." Maar dat geldt alleen voor moderne auto's dan, want ze maakte toen wel regelmatig ritten met haar man in een klassieke auto. De stap om de garage om te toveren tot een oldtimerzaak was eigenlijk vanzelfsprekend. 
Alpen
Ze heeft met haar man aan verschillende rally's meegedaan. "Het is geweldig om met een oude auto door de Alpen te rijden. Er gaat niets boven het ronkende geluid van zo'n oude motor." De oldtimer waarmee ze de tochten heeft gereden staat in de showroom naast de andere klassiekers die ze op de kop heeft getikt. "We hebben er uit Amerika staan maar ook uit Axel. Ze komen overal vandaan."
Automonteur
Voor de komst van de oldtimers moest wel het één en ander gebeuren. "Ik moest op zoek naar een automonteur die ook oldtimers kan oplappen. Die vond ik gek genoeg om de hoek in het bedrijf van mijn man."
Bijzondere auto
De automonteur sleutelt aan bijzondere auto's die uit heel de wereld in Hulst terechtkomen. In de showroom staat bijvoorbeeld een oude Fiat met een ingebouwde Ferrarimotor. 
Klassieke auto's 2

Moed

Het bedrijf bestaat nu enkele maanden. De verkoop van oldtimers is een specifieke markt. Maar Den Doelder is niet bang dat het mislukt. "Ik heb er alle vertrouwen in. We hebben nu al verschillende aanvragen, dus dat geeft me moed." Mochten klanten vragen naar een nieuwe auto dan zal de autoverkoper geen 'nee' zeggen. "Die kunnen we altijd nog leveren en ook andere auto's blijven we opknappen. Maar ons hoofddoel is nu wel de oldtimer."
Minouche haalt de klassieke wagens overal vandaan, Amerika, Engeland maar ook gewoon uit Axel.
Minouche haalt de klassieke wagens overal vandaan, Amerika, Engeland maar ook gewoon uit Axel. © Omroep Zeeland