Onderzoek bemiddeling bij sloop overkapping Parelplein

Onderzoek bemiddeling bij sloop overkapping Parelplein
Onderzoek bemiddeling bij sloop overkapping Parelplein © Middelburg.nl
Overkapping op het Parelplein in Middelburg
Overkapping op het Parelplein in Middelburg © Middelburg.nl

Speeltuintje

MIDDELBURG - Een deel van de bewoners wil dat het bouwwerk tegen de vlakte gaat en plaatsmaakt voor een speeltuintje. De andere groep vind het een kunstwerk dat behouden moet blijven. In plaats van het te slopen moet het worden opgeknapt, vinden zij. Tot nu toe is het de gemeente niet gelukt om de voor- en tegenstanders dichter tot elkaar te brengen.

Bemiddeling

Daarom wordt nu de hulp ingeroepen van Hoogstrate. Zij is werkzaam bij de Stichting Welzijn Middelburg. Na een inventarisatie of beide partijen open staan voor bemiddeling, zal zij de voor- en tegenstanders advies geven over een eventueel op te starten bemiddelingstraject.

Misverstand

Het dagelijks gemeentebestuur ontkent eerdere aantijgingen van de Lokale Partij Middelburg dat de sloop wat de gemeente betreft koste wat kost moet doorgaan. Dat de aannemer, tegen de beloften van de wethouder in, begin deze maand al was begonnen aan de sloop was een misverstand, houdt de gemeente vol. De wethouder had de avond van tevoren een e-mail verstuurd naar de aannemer, maar die had dat bericht niet meer op tijd gezien.

Meerderheid

Ook spreekt de gemeente tegen dat het merendeel van de omwonenden tegen de sloop is. Volgens de gemeente is er een ronde in de buurt gedaan om de voor- en tegenstanders van het slopen van de overkapping ten behoeve van een speelplek te peilen. Van de 127 bezochte adressen van direct omwonenden, zijn er 119 voor verwijdering van de overkapping en aanleg van een speelplek. Een ruime meerderheid is dus voor het plan, is de conclusie van de gemeente. De LPM hanteerde eerder andere cijfers. Daaruit zou blijken dat juist 85 procent van de omwonenden tegen de sloop is.