Campinghouder: laat die toeristen maar komen

Campinghouder: laat die toeristen maar komen
Campinghouder: laat die toeristen maar komen © OZ
Mini camping Kleine Boomdijk
Mini camping Kleine Boomdijk © OZ
ITEM start toerisme seizoen
SINT KRUIS - Sint-Kruis
Op mini-camping Kleine Boomdijk in Sint-Kruis zijn ze ook bijna klaar voor het Paasweekend én voor het nieuwe seizoen. De douche en de wc krijgen nog een extra poetsbeurt en er wordt een nieuw douchegordijn opgehangen. Lidwien van Hal van de mini-camping heeft er weer zin in. "Pas valt vroeg dit jaar, maar het is heerlijk dat we weer kunnen beginnen", vertelt ze. "Onze eerste gasten zijn ook al gearriveerd en we zorgen ervoor dat de camping weer op orde is."
Mini camping Kleine Boomdijk
Mini camping Kleine Boomdijk © OZ
Genieten
Lidwien van Hal runt de mini-camping al 23 jaar en geniet er nog steeds van. "Het is gezellig als de gasten weer komen. Een praatje maken en even zien hoe het gaat, dat doen we iedere dag. En we kunnen mensen ook meteen wat laten zien van het boerenbedrijf dat we hebben. Zo zien ze ook eens hoe het er daar aan toe gaat." Nu is het nog rustig op de camping maar dat gaat vast veranderen. "In de zomer staat het hier lekker vol. We hebben 13 plaatsen en die zijn dan meestal allemaal bezet", zegt Lidwien van Hal.

Te koud

Het aantal toeristen dat Zeeland aandoet neemt al jaren toe en volgens de ING Toerisme Index is Zeeland zelfs dé toeristenprovincie bij uitstek. Toch tempert Patrick Polie van het VVV Zeeland de verwachtingen voor komend weekend. Het toeristenseizoen begint traditiegetrouw met Pasen, maar dat valt vroeg dit jaar en daarom verwacht Polie minder mensen op campings. De sector moet het nu vooral hebben van de verhuur van huisjes en hotelkamers, omdat veel mensen het nog te koud vinden om in een tentje op de camping te slapen.