Korfballers TOP verliezen finale play offs

Korfballers TOP verliezen finale play offs
Korfballers TOP verliezen finale play offs
Samenvatting TOP DSC

Niet aan te pas

PAPENDRECHT - De wedstrijd begon zo'n 20 minuten later vanwege de vele confetti die door het publiek werd afgeschoten. Toen het eerste fluitsignaal eenmaal was gegeven was het TOP dat nog wel de score opende, maar daarna kwam de ploeg uit Arnemuiden er niet aan te pas. TOP speelde slordig en zag lijdzaam toe hoe DSC steeds verder weg liep. Halverwege keek TOP tegen een 4-11 achterstand aan.
Spannend
In de tweede helft kwam TOP beter voor de dag. Waar in de eerste helft grote kansen werden gemist viel de bal nu steeds vaker wel goed. TOP vocht zich terug tot 9-13, maar echt spannend werd het geen moment. DSC herpakte zich en breidde de voorsprong uit naar zeven punten. In de slotfase werd de eindstand bepaald op 13-21.
Achter de feiten
TOP-trainer Arco Goedkoop concludeerde dat zijn ploeg de hele wedstrijd achter de feiten aan heeft gelopen. "We hebben nog één keer een offensief eruit kunnen persen en op dat moment hebben we het niet staande kunnen houden. Het probleem blijft dat je in de eerste helft op zo'n grote achterstand bent gekomen." 
Reactie van coach Arco Goedkoop

Terecht verloren

Aanvoerdster Jeanine Marijs vond dat TOP terecht had verloren. "Ik had gehoopt hier net als DSC nu doet te staan springen maar helaas. Vandaag was DSC gewoon de betere ploeg. We hebben het de eerste helft laten liggen, vier keer scoren is gewoon te weinig."
reactie aanvoerder Jeanine Marijs
Herkansing
TOP gaat nu op voor de herkansing. Daarin speelt het tegen AW.DTV uit Amsterdam, de nummer 9 van de Korfbal League om één plaats in de Korfbal League. De eerste wedstrijd in de herkansing staat op zaterdag 2 april gepland. TOP begint met een uitwedstrijd.