Meisje bijt agent bij aanhouding Westkapelle

Politie (archief)
Politie (archief) © OZ

Verzet

WESTKAPELLE - De 19-jarige man wilde in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een horecazaak binnen terwijl hij net naar buiten was gekomen. De politie zag dat dit op een nogal woeste manier gebeurde. Agenten besloten de man daarom naar buiten te halen. Omdat hij zich hevig verzette, werd hij aangehouden. 

Bemoeien

In de tussentijd begonnen vier meisjes zich met de aanhouding van de man te bemoeien. Eén van de meisjes krijste alles bij elkaar en begon te schoppen en slaan. Nadat ook zij aangehouden was, werd ze in de politieauto gezet. In de auto zelf sloeg ze haar hoofd dusdanig hard tegen de ruit dat de ruit ontzet werd en ongeveer vijf centimeter buiten de sponning stond. Toen een van de agenten bij het meisje ging zitten en haar in de houdgreep nam, beet het meisje de agent in zijn vinger. 

Stomp in buik

Om het bijten te laten stoppen heeft de agent het meisje een stomp in haar buik gegeven. Tijdens de rit naar gevangenis Torentijd in Middelburg bleef het meisje hysterisch krijsen, beledigde ze de agenten en bedreigde ze hen met de dood. De agenten hebben aangifte gedaan tegen haar.