WK: Van de Ven wint eerste manche in Valkenswaard

ITEM Van de Ven na manchezege in Valkenswaard
VALKENSWAARD - Derde manchezege
Van de Ven won de eerste manche in Valkenswaard met overmacht. Haar voorsprong op de nummer twee, Kiara Fontanesi, was zestien seconden. Livia Lancelot werd derde voor Duncan.Het is de derde keer in de carrière van Van de Ven dat ze een WK-manche op haar naam weet te zetten. Vorig jaar won ze in het Tsjechische Loket twee manches en daarmee ook de Grand Prix. Dat ze deze manche zou winnen had Van de Ven niet verwacht. "Ik had niet gedacht dat ik de sterkste zandrijdster zou zijn, maar ik heb het tegendeel bewezen."
Van de Ven wint eerste manche in Valkenswaard
Van de Ven wint eerste manche in Valkenswaard © OZ

Blessure

Zondagochtend was Van de Ven tijdens de training gevallen en geblesseerd geraakt aan haar knie. "Ik had ontzettend veel pijn en heb het laten verzorgen door mijn conditietrainer. Tijdens de manche heb ik er niets meer van gevoeld. Dat heeft denk ik met de adrenaline te maken."

Populariteit

Dat de Vlissingse steeds populairder wordt, merkt ze goed in Valkenswaard. "Er zijn allemaal mensen die me speciaal komen aanmoedigen. Het is hier ontzettend druk met toeschouwers en heel veel mensen komen een praatje met me maken. Dat geeft een onbeschrijflijk gevoel."

Tweede manche

Maandag wordt de tweede manche gereden in Valkenswaard. Omroep Zeeland zal Van de Ven dan volgen tijdens de enige WK-wedstrijd in eigen land.