Paashaas verstopt eieren binnen vanwege storm

Paashaas verstopt eieren binnen vanwege storm
Paashaas verstopt eieren binnen vanwege storm © oz
ITEM storm pasen

1500 eieren

DOMBURG - De optocht van eierenzoekers ging naar binnen, naar het zwembad. De parkmanager: "Je moet er niet aan denken dat een kindje een tak of zo op zijn hoofd krijgt." Rond 11.00 uur stormden de kinderen naar binnen onder leiding van een dweilband en twee paashazen. Op zoek naar 1500 eieren. Het werd een gezellige chaos. Met overal kinderen en hun soms nog fanatiekere ouders die letterlijk in elk hoekje en gaatje zochten. 

Beloning

Het ging vooral om zilveren en gouden eieren. Aan die exemplaren zat een beloning vast. De kinderen maakte het niet zoveel uit of ze nu binnen of buiten zochten. "Ik heb er al negen en twee zilveren. Gaaf he", aldus een jongetje. Sommige ouders vonden het wel jammer dat het zoeken naar binnen was verplaatst. "In de duinen was wel wat spectaculairder geweest. Maar ach, ik snap de keuze van de organisatie wel. "
Paaseieren binnen zoeken vanwege de storm
Paaseieren binnen zoeken vanwege de storm © oz
Nachtje langer
Het management van het vakantiepark nam ook andere maatregelen vanwege de storm. Mensen met een caravan mochten zonder extra kosten een nachtje extra blijven. "Ik vind het niet verantwoord om met deze windstoten mensen met caravan de weg op te sturen." Op de A58 bij Heinkenszand schaarde maandagochtend een auto met caravan vanwege de wind.