Wie nomineer jij?

Angela Merkel krijgt in april een Four Freedom Award
Angela Merkel krijgt in april een Four Freedom Award

Nomineren

Plaatsen voor Zeeuwen die het verdienen om in die kerk te zitten, Zeeuwen die zich - belangeloos - inzetten voor een ander, denk aan: de vrijwilliger van de voedselbank, of degene die altijd de kerk schoonmaakt. Ken jij iemand die altijd klaar staat voor een ander en het verdient om aanwezig te zijn bij de uitreiking, geef deze Zeeuw dan op.

Formulier

Kijk op www.omroepzeeland.nl/ffa vul het reactieformulier in en wie weet wint deze Zeeuw een plaatsje in de kerk. Opgeven kan tot woensdag 5 april.

Awards

In het bijzijn van de minister-president Mark Rutte en leden van het koninklijk huis, ontvangen vier laureaten een Award: Mazen Darwish, een Syrische advocaat en mensenrechtenactivist, drie geestelijken Dieudonné Nzapalainga, Omar Kobine Layama en Nicolas Guérékoyame-Gbangou uit de Centraal Afrikaanse Republiek (Vrijheid van Godsdienst). Daarnaast de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege (award voor de Vrijwaring van Gebrek) en Human Rights Watch (Vrijwaring van Vrees). Al deze mensen hebben zich - soms met gevaar voor eigen leven - op een bijzondere wijze ingezet voor de vrijheid van anderen.

Merkel

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ontvangt in de Nieuwe kerk in Middelburg de internationale Four Freedoms Award.