Nieuwvliet-Dorp aast op badgasten

Nieuwvliet-Dorp aast op badgasten
Nieuwvliet-Dorp aast op badgasten © OZ
Nieuwvliet actief
NIEUWVLIET - Website
De nieuwe routes zijn maandag officieel geopend. Ze zijn aangelegd met geld uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Naast de aanleg van de routes is er ook een website in het leven geroepen. Via de site kunnen mensen een eigen route uitstippelen via bestaande knooppunten.
© OZ

Ommetje van Nieuwvliet

Een route in Nieuwvliet en directe omgeving van 7,3 kilometer met als thema het landschap en de historie van het dorp. Onderweg zie je onder meer dijken, polders, de hoogtepunten van het dorp en bunkers uit WOII.

Knokkertpad Erasmusbos

In het Erasmusbos is een belevingspad voor kinderen aangelegd: het Knokkertpad. Er zijn meerdere speeltoestellen in het bos geplaatst. Ook zijn er langs het hele pad vragen en opdrachten voor kinderen

Hardloop en Trimroute Nieuwvliet

Iets ten noorden van Nieuwvliet is een knooppuntenroute aangelegd voor trimmers en hardlopers met onderweg outdoorfitnesstoestellen. Er ligt in totaal bijna 17,5 kilometer aan paden en de lopers kunnen zelf bepalen hoeveel kilometer ze daarvan meepakken. Een rondje van vier kilometer kan ook.

Mountainbiken

De bestaande MTB-Route Grensstreek zal worden doorgetrokken tot de Boerenhoeve bij Nieuwvliet en dit is nu ook een MTB-startpunt. Er zijn faciliteiten aanwezig voor fietsen en rijders. Zo is er een werkplaats en een spoelinstallatie en je kunt de modder van je afspoelen onder de douches.

Paardrijden

Het ruiterpad door de Verdronken Zwarte Polder is voorzien van nieuwe bebording zodat ruiters makkelijker hun weg vinden.