Zeeland Wordt Wakker: draaiorgel, bedreiging en ballerina

Zeeland Wordt Wakker: draaiorgel, bedreiging en ballerina
Zeeland Wordt Wakker: draaiorgel, bedreiging en ballerina © OZ
© Omroep Zeeland

Draaiorgel

OOST-SOUBURG - Het draaiorgelrepertoire is aan het veranderen. Wel hoor je nog precies dezelfde karakteristieke draaiorgelklank, maar de liedjes die gespeeld worden zijn moderner. Ook wordt het dikke kartonnen boek met gaatjes steeds vaker vervangen door een computerbestand op een SD-kaart. En dat heeft volgens noteur (dat is iemand die draaiorgelboeken maakt) Tom Meijer veel voordelen.
ITEM draaiorgelrepertoire verandert 1
© OZ

Bedreigd

Twee jongens zijn woensdagmiddag met de dood bedreigd en van hun jassen beroofd aan de Bernard Zweerslaan in Terneuzen. 
12-jarige Ellyne Knol droomt van Bolsjoi Ballet
12-jarige Ellyne Knol droomt van Bolsjoi Ballet © oz

Ballerina

De 12 jarige Elynne Knol uit Middelburg mag blijven op de Royal Ballet School in Londen. Zij heeft ook voor het tweede jaar haar auditie gehaald. Elynne is uit 1000 kandidaten gekozen om in Londen te komen studeren.
ITEM ballerina Londen
© OZ

Strand

Rijkswaterstaat start rond 18 april met de werkzaamheden voor het ophogen van een groot deel van het strand tussen Westkapelle en Vlissingen. Baggerschepen brengen dan tot eind juni in totaal zo’n 1,35 miljoen m3 zand aan.
Weer
Het blijft bewolkt. In vooral het oosten van Zeeuws-Vlaanderen kan uit de bewolking een drup regen vallen en vanmiddag kan er ook elders een buitje vallen. Er steekt een matige noordoostenwind op en de temperatuur stijgt naar rond 10 graden.
LIVE
Weer, verkeer en nieuws; ook op de radio met Michiel van der Velde. Luister live mee!