'Vertrek Vroon is echt heel erg balen'

'Vertrek Vroon is echt heel erg balen'
'Vertrek Vroon is echt heel erg balen' © OZ
© OZ
DeBat over vertrek Vroon

Pogingen

OOST-SOUBURG - Gedeputeerde De Bat heeft, toen duidelijk werd dat Vroon niet zou verhuizen naar Terneuzen, nog pogingen gedaan het bedrijf te behouden voor de provincie. Er zijn diverse gesprekken gevoerd. Ook heeft De Bat de rederij gewezen op mogelijk geschikte panden, maar aan het besluit veranderde dat niets.

Personeel

Volgens De Bat kiest Vroon voor West-Brabant vanwege de gunstige ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen èn door de aanwezigheid van gekwalificeerd personeel in de regio. In Zeeland is het vaak lastig om geschikte mensen te vinden. De gedeputeerde wil er, samen met onderwijsinstanties en bedrijfsleven, werk van maken dat die situatie verbetert.  

Nieuwe bedrijven

Ondanks het slechte nieuws over Vroon is er volgens Jo Annes de Bat geen reden om te somberen. Hij verwacht 'binnen enkele weken' te kunnen aankondigen dat een aantal nieuwe bedrijven zich vestigt in Zeeland. Welke bedrijven dat zijn en waar en wanneer zij naar Zeeland zouden komen, wilde of kon De Bat nog niet zeggen. 

Klap voor bedrijfsleven

Ook de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging betreurt het vertrek van één van de grootste Europese rederijen uit de provincie. De BZW noemt het een klap voor het Zeeuwse bedrijfsleven. "Het is treurig, omdat het een bedrijf is met veel werknemers en omdat een rederij zo goed past bij de Zeeuwse economie", zegt Cees Pille, secretaris van de BZW. "Maar het zal een weloverwogen beslissing zijn geweest en het past in de dynamiek van economie; bedrijven komen en gaan", relativeert Pille.
ITEM FLUP Vroon weg