'We zijn niet banger geworden, wel alerter'

'We zijn niet banger geworden, wel alerter'
'We zijn niet banger geworden, wel alerter'
Beveiligingsrun

Huidige actualiteit

VLISSINGEN - Beveiliger Sam Jongepier in Vlissingen heeft meer werk sinds de aanslagen. Zijn bedrijf werkt voornamelijk voor andere bedrijven, voor evenementen en overheden. Ongeveer veertig procent van de klanten komt uit Zeeland, het overige deel uit de rest van het land. Jongepier: "Natuurlijk weet je nooit in hoeverre Brussel meespeelt, maar klanten die vragen om extra beveiligers en benoemen daarbij de huidige situatie".
ITEM beveiligingrun
Vreemd gedrag
Jongepier: "Er is meer behoefte om vooraf de omgeving volledig te scannen. Dus kijken of er geen tassen zijn achtergelaten of dat mensen zich vreemd gedragen. Dat was voorheen een stuk minder." Het beveiligingsbedrijf waar Jongepier werkt, steekt nu meer tijd in de risico-analyse rond een persoon of evenement.'

'

Dat gebeurt hier niet'
"Ik denk niet dat we banger zijn geworden, maar zeker wel alerter", zegt Jongepier. "We merken wel dat het een fenomeen is dat na een paar weken ook weer wegebt, al heeft Brussel de onveiligheid wel heel dichtbij gebracht. Ook het feit dat er mensen zijn opgepakt in Rotterdam speelt mee. Het 'dat gebeurt hier niet' gaat niet meer op."