Miss World reikt FFA uit

Miss World reikt FFA uit
Miss World reikt FFA uit © Omroep Zeeland
©Rijksoverheid, Arenda Oomen
©Rijksoverheid, Arenda Oomen ©Rijksoverheid, Arenda Oomen (vermeld dit bij gebruik foto)
MIDDELBURG - Foto: Rijksoverheid, Arenda Oomen 

FDR

Rutte wordt op het podium vergezeld door Elliott Roosevelt jr., kleinzoon van president Franklin Delano Roosevelt. De Four Freedoms zijn ontleend aan de toespraak die de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt in 1941 hield voor het Amerikaanse Congres, waarin hij de vier voorwaarden voor langdurige vrede opsomde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. De beroemde toespraak van Franklin D. Roosevelt.
©Kering Foundation
©Kering Foundation ©Kering Foundation (vermeld dit bij gebruik foto)
Foto: Kering Foundation

Miss World

Linor Abargil is een Israëlisch advocaat, actrice, Miss World en activist tegen seksueel geweld. Zij overhandigt de prijs in de categorie vrijwaring van gebrek aan dr. Denis Mukwege.
Marcel Gelauff, presenter Four Freedoms Awards 2016: Vrijheid van Meningsuiting
Marcel Gelauff, presenter Four Freedoms Awards 2016: Vrijheid van Meningsuiting © Omroep Zeeland
NOS
Mazen Darwish ontvangt zijn prijs in de categorie van vrijheid van meningsuiting uit handen van Marcel Gelauff. Gelauff is hoofdredacteur van de NOS en voorzitter van het Genootschap van Hoofdredacteuren.
Annemiek Schrijver, presenter Four Freedoms Awards 2016: Vrijheid van Godsdienst
Annemiek Schrijver, presenter Four Freedoms Awards 2016: Vrijheid van Godsdienst © Omroep Zeeland

Vrijheid van godsdienst

Televisie- en radiopresentor Annemiek Schrijver overhandigt de Four Freedom Medal in de categorie vrijheid van godsdienst aan aartsbisschop Dieudonné Nzapalainga, imam Omar Kobine Layam en dominee Nicolas GuérékoyameGbangou. Naast haar presentatiewerk is Schrijver ook hoofdredacteur van het tijdschrift De Verwondering.
Adriana van Dooijeweert, presenter tijdens Four Freedoms Awards: HRW vrijwaring van vrees
Adriana van Dooijeweert, presenter tijdens Four Freedoms Awards: HRW vrijwaring van vrees © Omroep Zeeland
Human Rights Watch
Human Rights Watch ontvangt de Award in de categorie vrijwaring van vrees. Zij krijgen de prijs van Adriana van Dooijeweert, Nederlands voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens.
Koning Willem-Alexander
De prijzen worden 21 april uitgereikt in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Eerder werd al bekend dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix ook bij de uitreiking aanwezig zijn.