Organist Bram Beekman overleden

Organist Bram Beekman overleden
Organist Bram Beekman overleden © Omroep Zeeland
Bram Beekman
MIDDELBURG - Oostkerk
Beekman was sinds 1997 organist van de Oostkerk in Middelburg. Daarvoor was hij organist van de gereformeerde gemeente Middelburg-Centrum en van de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Tot zijn pensioen in 2012 was hij hoofdvakdocent orgel aan het Brabants Conservatorium.

Cum laude

De in Vlissingen geboren Beekman studeerde cum laude af aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. In 1972 behaalde hij zijn solistendiploma met aantekening improvisatie. Vervolgens studeerde hij een jaar aan de Musikhochschule in Wenen. In 1975 won hij de Prix d'Excellence. Hij concerteerde tot ver buiten onze landsgrenzen, waaronder in 2008 op een orgelfestival in Beijing.
Orgeloeuvre
Hij gaf les op middelbare scholen in Middelburg en Gouda en als privédocent. In de jaren negentig legde Bram Beekman het complete orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach vast op cd. Ook verschenen de orgelwerken van César Franck. Daarnaast schreef hij diverse composities voor orgel, koor en orkest.
bram-beekman-zeeuws-volkslied-ZNO160331MQ
Alle Registers Open
Voor Omroep Zeeland maakte Beekman in 2003 het televisieprogramma Alle Registers Open over verschillende Zeeuwse orgels. Ook werkte hij mee aan het radioprogramma De Kerk in het Midden. Voor zijn verdiensten als organist, docent en componist in binnen- en buitenland werd hij in 2014 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees ook: Lintje laat componist Bram Beekman stralen

De afscheidsdienst voor Bram Beekman vindt plaats op maandag 4 april om 13.00 uur in de Oostkerk te Middelburg. De organist wordt in besloten kring begraven.