Nieuwe jeugdkliniek Emergis met minder bedden

Nieuwe jeugdkliniek Emergis met minder bedden
Nieuwe jeugdkliniek Emergis met minder bedden © OZ
Emergis Kloetinge
Emergis Kloetinge © OZ
KLOETINGE - Hard nodig
Volgens Paul de Schipper van Emergis is het hard nodig om de huidige klinieken samen te voegen. "We hebben daar momenteel veel lege bedden en dat kost onnodig veel geld." Het plan voor de nieuwe jeugdkliniek sluit aan op de wens van de overheid om de zorg vaker naar de patiënten thuis te brengen. 
Nieuwe kliniek Emergis
Voorkomt reistijden
Het ministerie van Volksgezondheid heeft een subsidie toegekend waardoor de samenvoeging mogelijk is. Daardoor blijft klinische zorg voor kinderen en jeugdigen met een psychiatrische aandoening in Zeeland mogelijk. Dat voorkomt lange reistijden voor kinderen, jongeren en hun ouders.
200 opnamesIn Zeeland vinden ruim 200 opnames per jaar plaats. De krimp van het aantal bedden wordt opgevangen door versterking van de ambulante zorg in de eigen omgeving. Kinderen en jeugdigen krijgen dan zo veel mogelijk zorg thuis door gespecialiseerde teams en methodieken. Specialistische ziekenhuiszorg blijft behouden voor de provincie en de ambulante zorg wordt meer in de eigen omgeving georganiseerd.
Verbouwd
De huidige kliniek van Ithaka aan de Oostmolenweg in Kloetinge wordt verbouwd en er komt beperkte nieuwbouw. De nieuwe kliniek wordt naar verwachting in de tweede helft van 2018 opgeleverd. Tijdens de verbouwing gaat de zorg gewoon door.