Vertrekkend burgemeester Demmers koninklijk onderscheiden

Vertrekkend burgemeester Demmers koninklijk onderscheiden
Vertrekkend burgemeester Demmers koninklijk onderscheiden © OZ

VLISSINGEN - — Omroep Zeeland (@omroepzeeland)
">
Onderscheiding
Demmers krijgt de onderscheiding voor haar verdiensten in bestuurlijke functies. Voordat ze in Vlissingen aan de slag ging als waarnemend burgemeester was ze korpschef van de politie in Zeeland, burgemeester in Reusel-De Mierden en Best en wethouder in Bergen op Zoom.
Letty Demmers krijgt de Vlissingse Fles opgespeld
Letty Demmers krijgt de Vlissingse Fles opgespeld © OZ
Vlissingse Fles
Namens de gemeenteraad kreeg Letty Demmers de zilveren Vlissingse Fles opgespeld. De Vlissingse Fles is een onderscheiding voor mensen die een bijzondere bijdrage aan Vlissingen hebben geleverd. 
Burgemeester Stapelkamp (Kapelle) krijgt lachers op de hand bij vertrek Letty Demmers
Burgemeester Stapelkamp (Kapelle) krijgt lachers op de hand bij vertrek Letty Demmers © OZ
Slapstick
Burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle kreeg tijdens het afscheid van Letty Demmers de lachers op zijn hand. Stapelkamp nam namens de Zeeuwse burgemeesters afscheid van Demmers. Hij deed dat met een komische speech compleet met hoed en western-muziek. 

— Ariane Lafort (@Ariane66)
">

— Ariane Lafort (@Ariane66)
">
Gezag
Commissaris van de Koning Han Polman had tijdens zijn speech lovende woorden voor de scheidend burgemeester. Volgens Polman heeft de gemeente Vlissingen onder leiding van Demmers haar gezag onder de bevolking weer herwonnen.
D66
Letty Demmers gaat weer aan de slag bij de politie. Zij krijgt daar een rol op de achtergrond. Daarnaast is Demmers sinds vorig jaar voorzitter van D66. Ook in Zeeland blijft ze actief. Demmers is onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van Scalda.