Tunnelpetitie haalt onvoldoende stemmen

Tunnelpetitie haalt onvoldoende stemmen
Tunnelpetitie haalt onvoldoende stemmen © OZ

Onderzoek

TERNEUZEN - “We hebben toch bereikt dat er nader onderzoek komt naar een tolvrije tunnel. De gemeente Terneuzen heeft daarvoor twee moties aangenomen.” Perquin benadrukt dat de actie ook de nodige aandacht in de media heeft opgeleverd.
Petitie Westerscheldetunnel

Tweede poging

Om de wens voor een tolvrije tunnel op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen waren 40.000 ondertekeningen nodig. De eerste einddatum was 1 februari, toen bleef de teller steken op ongeveer 15.000 handtekeningen. Vervolgens werd de looptijd van de petitie verlengd. Een papieren versie was ook te ondertekenen bij de balie van de gemeente Terneuzen.

Dordt en Texel

Toch bleef het gewenste resultaat van de papieren en digitale handtekeningenactie uit. De petitie wordt nog wel aangeboden aan Jan Peter Balkenende, voorzitter van de commissie werkgelegenheid Zeeland. Verder gaat Perquin samen met Dordrecht en Texel contact zoeken met de overheid. Ook deze gemeenten zouden last hebben van tolheffing. 
Westerscheldetunnel
Westerscheldetunnel © OZ
Gratis
Initiatiefnemer Perquin wil dat passage door de Westerscheldetunnel gratis wordt. Het zou te duur zijn voor mensen die er dagelijks gebruik van maken. Afspraak is nu dat er tot 2033 tol betaald moet worden voor de tunnel. Iemand die een jaar lang fulltime aan de overkant werkt is zo'n vijftienhonderd euro aan tolkosten kwijt.