Zeeland wordt wakker: kinderkliniek, uitvaartfoto's en lintje

Zeeland wordt wakker: kinderkliniek, uitvaartfoto's en lintje
Zeeland wordt wakker: kinderkliniek, uitvaartfoto's en lintje © oz
Emergis (archief)
Emergis (archief) © OZ

Kinderkliniek

OOST-SOUBURG - Er komt een nieuwe kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Kloetinge. De klinieken Ithaka en Amares van Emergis worden samengevoegd. De klinische capaciteit neemt af, maar alle functies blijven volgens Emergis beschikbaar.
Letty Demmers krijgt de Vlissingse Fles opgespeld
Letty Demmers krijgt de Vlissingse Fles opgespeld © OZ
Lintje
Waarnemend burgemeester van Vlissingen nam donderdagavond afscheid van de stad. Demmers ontving bij de afscheidsbijeenkomst de zilveren Vlissingse Fles en werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Afscheidsfoto
Afscheidsfoto © TroostVast

Uitvaartfoto

Fotograferen bij een uitvaart. Tot voor kort was het nagenoeg taboe. Maar de belangstelling voor zogenaamde afscheidsfotografie in Zeeland groeit. Zegt Iris Dommanschet, een beginnend afscheidsfotografe uit Kloetinge.
Afscheidsfotografie-ZNO160309PN
Lees verder: Fotograferen bij uitvaart: taboe verdwijnt

3000 handtekeningen
Zo'n 3000 handtekeningen zijn donderdagavond aan gedeputeerde Harry van der Maas voor het behoud van het fiets-voetveer Breskens-Vlissingen. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst over de toekomst van het veer. Als het aan de gedeputeerde ligt, blijft de boot in ieder geval varen.

Een van de twee veerboten die tussen Vlissingen en Breskens varen.
Een van de twee veerboten die tussen Vlissingen en Breskens varen. © Ria Mes
Toekomst veerboot

Weer

Het wordt een overwegend zonnige dag met vanmiddag ook wel wat bewolking. De temperatuur stijgt naar 11 tot 13 graden. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.