Wielrenners, opeens zijn ze er... (video)

Tourclub Goes Vooruit
Tourclub Goes Vooruit © OZ

Onderzoek

DOMBURG - Het onderzoek moet leiden tot een verkeersveiligheidscampagne, die op z'n vroegst dit najaar van start gaat.

Intimiderend

Wielrenners zijn voor veel andere weggebruikers een bron van ergernis. Ze schreeuwen, duwen en intimideren dat het een lieve lust is en lappen alle verkeersregels aan hun laars. Althans, dat is vaak het beeld dat de buitenwereld van hen heeft. Volgens Reinder de Jong van het Routebureau van VVV Zeeland ligt het toch iets genuanceerder.

Cijfers

Om te beginnen zijn er geen cijfers die bewijzen dat wielrenners in Zeeland vaker bij ongelukken zijn betrokken dan andere fietsers. Wel blijkt uit onderzoek dat VVV Zeeland in 2014 hield dat andere fietsers vooral schrikken van de snelle wielrenners. 
Negatieve beleving
De Jong: "Er wordt gebeld en op het moment dat je omkijkt is de groep al aan het passeren. Hoe hoger de snelheid, hoe hoger het schrikeffect en de negatieve beleving die daarmee samenhangt."
Wielrennerslente 2

Aan de kant

Peter Boerjan is bestuurslid van Tourclub Goes Vooruit. Afgekort luistert deze wielrenclub dus naar de ludieke naam TGV. Toch heeft niet iedereen binnen de club de snelheid van een hogesnelheidstrein. Er is bijvoorbeeld een A- en een B-groep. Boerjan herkent zich niet in het beeld van wegpiraten die er maar op los rijden: "We hebben duidelijke handsignalen afgesproken om elkaar te waarschuwen voor tegenliggers of fietsers die ons inhalen. Ook gaan we aan de kant als dat moet." 
Opgefokt
Boerjan ziet daarentegen wel dat sommige automobilisten nogal opgefokt reageren op wielrenners, al dan niet voorzien van ondersteunend handgebaar. Ergens begrijpt hij de irritatie wel, want wielrenners zijn ook geen heiligen.  
Wielrennerslente 1

Rijbaan

Sommige wielrenners rijden op de autorijbaan. In België en Duitsland mag dat onder voorwaarden, maar in Nederland niet. Er is wel mee geëxperimenteerd in de Friese gemeente Franekeradeel. Reinder de Jong sluit niet dat zoiets in Zeeland kan werken: "Op het moment dat een groep harder rijdt dan 30 km per uur is het een interessante optie om van het fietspad af te gaan. Maar dan wel op 50 of 60 km-wegen. Op een 80 km weg moet je het niet willen."
Nieuw onderzoek
Het onderzoek dat VVV Zeeland en ROVZ dit jaar opstarten richt zich vooral op de verschillende snelheden op het fietspad. In het najaar of in 2017 moet het onderzoek leiden tot een campagne. 
Wielrenners op de weg
Wielrenners op de weg © beelden Youtube